Uranostind med fører

Uranostind er en av de vakreste toppene i Jotunheimen. Fra Tyin ser toppen spiss og majestetisk ut ut med Uranosbreen på høyre side. Uranostind er også en av de beste utstikstoppene i Jotunheimen. Fantastisk tur som er oppnåelig for de aller fleste! 

Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen. Der har vi utdeling av utstyr, info om turen før vi kjører samlet i egne biler til Koldedalen (om ikke annet avteles).

Beskrivelse av ruta

Fra koldedalsveien følger vi sti opp til venstre for elven som renner fra Urdadalsvannet. Elven steingår vi først når vi er ved vannet. Herfra blir det gradvis brattere mot breen. Stien vil også etterhvert bli skiftet ut med steingåing på moreneryggen under breen.

Vel oppe ved breen tar vi på oss breutstyr. Stegjern benyttes om isen er blå. Vi følger breen oppover. Etterhvert vil vi få Uraknatten 1954 moh rett imot. Etterhvert som vi nærmer oss Uraknatten dreier vi til venstre for å følge breen/snøen så langt som mulig opp til sadelen på baksiden av Uranostind.

Fra sadelen går vi opp uten breutstyr til toppen av Uranostind. Toppen er luftig med fantastisk utsikt.

For påmelding og informasjon fra lokal guide

E-post: post@tyinaktiv.no
tlf: 46 665 665 (menyvalg 3)

Pris sommer 2017

kr 1000,- per person

Overnatting

Ønsker du overnatting? Spør etter pakke med overnatting på Filefjellstuene. Overnatter du på Filefjellstuene har vi av og til mulighet til å inkludere transport inn og ut til Koldedalen. Spør om det ved booking.

Når går turene

Nederst på denne siden har vi laget en liste over hvilke datoer vi går turen. Ta kontakt med oss om du ønsker å gå turen på andre tidspunkter. Vi ønsker minimum 4 personer påmeldt eller betaling tilsvarende 4 personer for at turene arrangeres. Max 10 personer per guide.