Kongevegen over Filefjell på truger - Pakketilbud

Kongevegen over Filefjell har etterhvert etablert seg som en av Norges mest populære vandrestrekninger på sommeren. Nå anbefaler vi også å prøve disse flotte vandrestrekningene vinterstid på truger. Man bor på Filefjellstuene for så å dra ut til de forskjellige delstrekningene. Truger står klar til deg på utleiehytta når du ankommer og er inkludert i pakkeprisen.

Filefjellstuene ligger omtrent på midten langs Kongevegen, og passer dermed perfekt som utgangspunkt for dagsturer både mot Lærdal og Vang. Filefjellstuene er også et anbefalt spisested med lokale råvarer på menyen.

Hva inkluderes i pakketilbudet?

Vi har to pakker - 2 eller 3 dager. I alle pakkene er det overnatting i hytter med utvask, leie av truger og evt. brodder, frokost med matpakke, middag i restaurant på Filefjellstuene og transport til og fra trugeturene på Kongevegen. Lokale guider gir deg all nødvendig informasjon før du går ut på tur. Blir en sliten eller forholdene endrer seg, henter vi dere på forespørsel.

SCO 27118 79

Program 3 dagers pakke

Dag 0 (eks. torsdag kveld)

Ankomst Filefjellstuene og dere innlosjeres på hyttene. Si i fra om dere ønsker å bestille middag første kveld.

Dag 1 - Øye Stavkyrkje - Filefjellstuene

Vi møtes i restauranten på Filefjellstuene kl. 08:30 til en bedre frokost. Her vil det også bli gitt informasjon om forhold langs veien, værmelding og annet praktisk.
Vi kjører dere til Øye Stavkirke hvor en starter turen ved å se på kirka. Deretter går en til fots på hovedveien til Krokasvingen hvor en fortsetter langs autentisk Kongeveg på truger. Langs Strandefjorden kan en velge å gå langs vestsidevegen i sin helhet eller å benytte truger på de delstrekningene som er skiltet som autentisk Kongeveg. Fra Grihamar milestein til Filefjellstuene er det autentisk Kongeveg hele veien og truger anbefales.  

Denne turen kan kortes ned ved at en kun velger å gå fra Grihamar milestein.

Dag 2 - Kyrkjestølen - Stiftstøtta - Maristova

Etter frokost i restauranten kjører vi dere til Kyrkjestølen hvor dere  vandrer på truger over Filefjell til Stiftstøtta eller helt til Maristova. Stiftstøtta er et flott monument i hvit marmor som markerer grensen mellom Akershus og Bergenshus stift.  Dette er den velkjente fjell-strekningen over høyfjellet som var den første farbare vei med vogn mellom øst og vest i Norge. Som de andre delstrekningene inneholder også denne ruta en rekke historiske punkter med skilt som gir gode beskrivelser. Høyeste punkt på ruta er 1250 moh. før veien bratt stuper nedover mot Maristova. I vår pakke kan dere velge mellom å gå hele veien til Maristova eller snu oppe på fjellet ved Stiftstøtta og vandre i egne spor tilbake til Kyrkjestølen. Vi henter dere på avtalt sted.

Dag 3 - Vindhella - Galdane

Etappen starter ved Borgund Stavkyrkje etter frokost. Vi går ned Vindhella som kanskje er den mest kjente strekningen langs hele Kongevegen. Den spektakulære veien med steinmurene ble bygget på 1840 tallet for å gjøre stigningene slakere i forhold til den gamle kongeveien. Etter Vindhella vandrer en videre mot Galdane og det neste høydepunktet denne dagen. Galdane er kanskje den mest dramatiske etappen, hvor veien slynger seg nedover den smale dalen med elva brusende på venstre side. I Galdane er flere partier gjenreist slik veien var opprinnelig. Dette arbeidet er gjort av sherpaer, og resultatet er fantastisk.

I Lærdal er det mildere klima enn på fjellet og behovet for truger kan variere. Er det lite snø går turen fint til fots. Vi sender også med dere brodder om det skulle være behov for det.

2 dagers pakke (eks. fre - søn)

I denne pakka velger en ut to av etappene over. Valget kan bestemmes utfra ønsker, værmelding og snøforhold.

Priser og booking

3 dagers pakke med 3 vandredager/overnattinger
Fra kr 2990,- per person (ved min pers i en rekkehytte)

2 dages pakke med 2 vandredager/overnattinger
Fra kr 2390,- per person (ved min 4 pers i en rekkehytte)

Alle prisene inkl. overnatting inkl. utvask, leie av truger og brodder, frokost med matpakke, middag og transport til og fra strekningen.

Vi gir tilbud på grupper fra 2 personer og oppover. Ta kontakt med oss på følgende måte:
booking@tyinfilefjell.no eller 46 665 665 (Meny 1)

Vi kan også gi tilbud med guide fra Tyin Aktiv  på en eller flere av strekningene. Spør oss om skreddersydd tilbud til din gruppe.

Pakkene er planlagt slik at dere kun trenger å komme til Filefjellstuene, så ordner vi resten.

Velkommen!

 SCO 27118 107

 

Sender....