Våre leverandører

Vår meny varierer med årstiden og tilgang på råvarer. Her kan du lese mer om noen av våre lokale leverandører fra Vang og Lærdal.

Tyinlam
Lammene beiter fritt på snaufjellet rundt Tyin, i sørre del av Jotunheimen opp til 1450 moh. De spiser mye urter, og det friske næringsrike beitet gir fra naturen sin side nesten ferdig urtemarinert lammekjøtt som skal gi naturlig saftig og smakfullt kjøtt. Derfor slagordet: «Ekta gøtt beite, grepa gøtt kjøt»

Reinsdyr fra Filefjell reinlag
Filefjell reinlag driv tamreindrift i Sogn, Valdres, Hallingdal, Vassfaret og Hemsedal. Reindrift har lange tradisjonar i regionen, og utnyttar ressursene i høyfjellet til fulle. Filefjell Reinlag har ca. 3000 dyr, som spring over viddene.

Tyinørret
Ørreten fra Tyin blir levert av Opdal gård og rett til kjøkkenet her på Filefjellstuene. Tyinvannet ligger på 1060 moh. og har lange tradisjoner for ørretfiske. Her tilberedes fisken på ulike måter og serveres utover hele høsten. Tyinvannet er næringsrikt og gir ørretten en rød og fin farge på kjøttet.

Småvesen                                                                                                                                                         Små vesen produserer øl i Aurdal/Valdres. De brygger øl med vekt på godt handverk og lagspel med dei underjordiske.

 

 

Sender....