Om Tyin-Filefjell

Tyin-Filefjell regnes som inngangsporten til Jotunheimen nasjonalpark. Unik natur og mangfoldige opplevelser særpreger området. Perfekt beliggenhet langs stamvegen E16 mellom Oslo og Bergen. Tyin-Filefjell området har lange tradisjoner som feriested på vinteren

Alpine skimuligheter
Tyin-Filefjell Skiheiser har 5 heiser, totalt 17 km nedfarter og eget barneområde med heis og barnebånd. Det er skiutleieskiskole og flere serveringssteder tilknyttet anlegget. Fra skiheisens endestasjon (1.280 m.o.h) kan du se flere titalls fjelltopper over 2000 meter, der 35 av disse har Tyin som et naturlig utgangspunkt.

Langrenn
Det vil fra starten av november til 1. mai bli preparert inntil 140 km skiløyper i området. Tyin-Filefjell er spesielt kjent for sitt løypenett i høyfjellet med fantastisk utsikt mot Jotunheimen, men en finner også løyper nede i skogbeltet ved Filefjellstuene, der du også finner lysløype.

Randonee/toppturer
Tyin-Filefjell regnes som et av de mest snørike og snøsikre områdene i Norge. For de som søker puddersnø og skikjøring med store utfordringer, ligger også disse mulighetene åpne. Nær sagt hele området er et eldorado for toppturer. En av fordelene på Tyin-Filefjell er nærheten til alle toppene med korte anmarsjer.
Tyin Aktiv tilbyr organiserte toppturer med lokalkjent turleder deler av vintersesongen.

  

Tyin Filefjell :: Skiing is a dance from Tyin Aktiv on Vimeo.

Kite
Tyin-Filefjell har utmerket seg som et av de beste stedene for kite i Norge. Innfor en rekkevidde på ca. 20 km finner man en rekke spotter som er godt egnet for denne type aktivitet.
Tyin Aktiv er en av landets mest erfarne kursleverandører og setter opp kitekurs for deg eller din gruppe hver dag gjennom hele vinteren.

Sender....