Ofte stilte spørsmål randonee- og skredkurs

Hvem passer kursene for?

Randonee-kurs (2 dager)
Er først og fremst et nybegynner kurs som passer for de som ikke har prøvd å randonee-ski tidligere eller ønsker å lære mer i trygge omgivelser. Det er  også et perfekt kurs for de som planlegger å kjøpe utstyr, men ønsker å prøve først. Vi leier ut randonee-utstyr i vår skiutleie. Spør etter det ved booking. 
På et randonee-kurs planlegger vi å gjennomføre to dager med turer (ca. fra kl.0900/10:00-15:00/16:00 tida hver av dagene) hvor en får grunnleggende innføring i alt fra utstyr, sikker ferdsel og teknikker både opp og ned på turen. 

Skredkurs (2,5 dager)
Passer for de som enten har vært på randonee-kurs tidligere og som ønsker å lære enda mer om sikker ferdsel i vinterfjellet. 

Hvor god fysisk form bør jeg være?

Vi pleier å si normal fysisk form. Være forberedt på være to dager utendørs. Men hverken randonee- eller skredkurs er svært krevende fysisk. Det legges opp til pauser og diverse gjennomgang. Særlig på skredkurs må en påregne en del pausser hvor en går gjennom diverse temaer.

Hvilket skiutstyr brukes på kursene?

Det ligger i navnet på Randonee-kurs at den benytter randonee-ski med feller. Har du ikke randoee-ski og feller, så kan Tyin Aktiv tilby utleie av det. Gi beskjed ved booking.
På skredkurs kan de som ønsker å benytte telemark eller snowboard få mulighet for det. Gi oss da beskjed ved booking. 

I utgangspunktet ønsker vi ikke at en benytter fjellski på våre skredkurs, med mindre hele gruppa er enig om det på forhånd.

 

Benytter vi skredutstyr på kursene?

På begge kursene benyttes sender/mottaker, søkestang og spade. Dette kan leies hos Tyin Aktiv. Gi beskjed om dette ved booking.

Hvordan kommer vi oss til Tyin/Filefjell?

Det er enkelt med både bil og buss. Tyin/Filefjell ligger midt mellom Oslo og Bergen langs hovedveien, E16. Les mer - her

Tilbyr dere overnatting i forbindelse med kursene?

Ja, vi kan tilby komplett pakke med overnatting og kurs på Filefjellstuene. Det er også mulig å inkludere utstyrsleie i prisen. Si i fra ved booking.

Les mer om overnatting på Filefjellstuene - her

Sender....