Skiskole langrenn

Det vil fra starten av november til starten av mai bli preparert inntill 140 km med langrennsløyper området. Tyin/Filefjell er spesielt kjent for sitt løypenett i høyfjellet med fantastisk utsikt mot Jotunheimen, men en finner også løyper nede i skogbeltet ved Filefjellstuene.

Skiskole langrenn eller guidede langrennsturer med Tyin Aktiv

Tyin Aktiv kan gjennom hele vinteren tilby skiskole eller guidede langrennsturer.

Langrenn skiskole 

Dette settes opp på forespørsel på timebasis og samme priser som skiskole alpin gjelder.
Les mer - her

Guidede turer på langrenn

Vi har lokalkjente guider som kan ta dere med ut i det store løypenettet på Tyin/Filefjell. Vi kan tilby turer med stor variasjon og til områder som en selv trolig ikke hadde tenkt ut. Ta kontakt med oss i Tyin Aktiv om dette på booking@tyinfilefjell.no eller ring oss på tlf. 46 665 665.

Bo på Filefjellstuene på din neste langrennsferie

Ønsker du å dra til Tyin/Filefjell for å gå langrenn, anbefaler vi overnatting på Filefjellstuene. Filefjellstuene ligger strategisk plassert med direkte adgang til løypene. Her kan du velge å gå til fjells eller ned i skogbeltet og la bilen stå under hele oppholdet.

Les mer om overnatting på  Filefjellstuene - her

Tyin Sport har utleie av langrennski

Vi har også langrennski for utleie i vår skiutleie i skisenteret. Her kan du også få kjøpt skismøring og noe utstyr for vedlikehold av langrennski. Du finner også et skiverksted her.

Les mer om skiutleie og priser - her 

Hvordan er føreforholdene og når blir langrennsløypene blir preparert?

Det er Tyin/Filefjell turløyper (TFT) som har ansvar for alt det praktiske rundt preparering av langrennsløyper. Alle spørsmål om tidspunkter for kjøring av langrennsmaskin, føreforhold eller annet praktisk vedrørerende langrennsløyper må rettes dit.

Om løypelaget - her (ekstern side som åpnes i nytt vindu)
Om løyper og når de blir kjørt - her (ekstern side som åpnes i nytt vindu)

Løypekart for Tyin/Filefjell 

(klikk på kart for større versjon)

Sender....