Velkommen på ski i Jotunheimens forgård! 

Tyin-Filefjell Skisenter ligger i Vang kommune, midt mellom Oslo og Bergen. Her høyt til fjells har vi ofte skisesong til uti mai. Fra skiheisens endestasjon (1 280 m.o.h) kan du se flere titalls fjelltopper over 2000 meter, og mange av de kan nå med Tyin-Filefjell som utgangspunkt. 

Følg med her på nettsidene og vår Facebook-side for oppdateringer.

Heiskort

Alle våre heiskort kjøpes på nett. Kortet henter du ut i en av våre pick-up bokser. Hvis du har kort fra før sklir rett i heisen når du ankommer. Kjøp heiskort her.

Løypekart

Hos oss finner du både fine familieløyper og mer utfordrende løyper. Se løypekart/Skirama her.

Skiutleie 

I vår Skishop i bunnen av Børrenøseheisen kan du leie alt fra fullt alpintutstyr, randonee- og skredutstyr, langrenn- og fjellski, til akebrett, pulk og truger. I Skishopen selges det også diverse ski- og sportsutstyr. Kom innom fysisk i skisenterets åpningstider, eller book ditt leieutstyr online. Se priser og bestill utstyr her

Kurs, guiding og skiskole

Med vårt aktivitetsselskap Tyin Aktiv tilbyr vi ski- og brettskoleskredkurs, kitekurs og randokurs, og guidede vinterturer på randonee og truger. Tyin Aktiv har 20 års erfaring med guiding i området.

Mat og drikke

Uten mat og drikke duger skihelter ikke! I bunnen av Børrenøseheisen finner du Skikafeen, som serverer lunsjretter, bakst, snacks og drikke i skisenterets åpningstider. På Filefjellstuene kan du spise deilig frokost og lunsj, eller nyte en 3-retters middag. Reint Bord er vår gromme møteplass i bunnen av Tørisheisen, velkommen hit på kaffe, drikke og småmat - og ikke minst afterski!

Åpningstider

Fakta om anlegget

Antall heiser
4
Nedfarter
16 stk (totalt 17 km)
Høyeste punkt
1 280 moh
Laveste punkt
830 moh