Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen. Der har vi utdeling av utstyr og info om turen før vi kjører samlet i egne biler til Koldedalen (om ikke annet avtales). Tyin Aktiv fører kun pioneer-ruta til Falketind. 

Beskrivelse av ruta

Vi går langs veien inn til hytta i enden av veien i Koldedalen og videre opp til Falkebreen. Deretter opp breen til vi møter veggen der førstebestigerne gikk opp. Her får vi bratt og luftig klatring/klyving opp til Stølsnosbreen (grad 2+). Vi bruker sikringsutstyr på klyve/klatredelen (ca. tre-fire taulengder). Videre opp ryggen på baksiden av Falketind til topps. Ned igjen bruker vi samme vei.

Ingen klatre- eller sikringserfaring er nødvendig, men turerfaring fra andre topper og tinder bør en ha. En må være forberedt på relativt bratt og utsatt terreng.

Ta med solide fjellstøvler, god påkledning – du kan oppleve alle årstider på turen! Husk rikelig med mat og drikke. Bre- og klatreutstyr i form av sele, stegjern og hjelm får en utdelt av fører og bæres i i egen sekk. 

Fantastisk tur i alpint terreng! Ring oss gjerne på telefon 46 665 665 (valg 3) om du har spørsmål og ønsker en prat om turen før du endelig bestemmer deg.

Er du ny i området og ønsker å prøve toppturerer til 2000 metere med brepassering og ikke klyving/klatring, anbefaler vi gjerne Uranostind som første tur. 

Har du gått Falketind før og ønsker nye utfordringer?
Les mer om Snøholstinden.

Pris for føring sommeren 2024 per pers:

1 pers: 6700,-

2 pers: 3600,-

(Max 2 personer per guide)

Mange av de oppsatte datoene (fredager og lørdager) fylles raskt opp, så ta kontakt med oss for booking så fort som mulig. Vurder gjerne ukedager og søndager for turen til Falketind.

Harde fakta

Tidsbruk
8-9 timer
Ferdighetsnivå
Noe tindeerfaring
Oppmøtested
Tyinholmen
Nedre aldersgrense
14 år
Pris
Fra kr 3600,- per person