Tyin-området har lange tradisjoner som feriested både sommer og vinter, og ligger mellom innsjøen Tyin og Filefjell.

Skimuligheter

Tyin/Filefjell Skisenter har 5 heiser, 16 nedfarter og barneområde med egen heis og skibånd for de aller minste. Det er skiutleie, skiservice, skiskole og serveringssteder tilknyttet anlegget. Fra skiheisens endestasjon (1.260 m.o.h) kan du se 35 fjelltopper på over 2000 meter, der hele 15 av disse fjellene ligger i Vang Kommune.

Området regnes som et av de mest snørike og snøsikre i Sør-Norge. For de som søker puddersnø og skikjøring med store utfordringer, ligger også disse mulighetene åpne. Det blir fra ca november til mai preparert inntil 140 km skiløyper. Løypenettet går både i høyfjellet og nede i skogbeltet der løypene er belyst.

Natur

Med Jotunheimen nasjonalpark som nabo har området en fantastisk natur. Dette karakteristiske fjellandskapet er kjent langt utover landets grenser for sin vakre natur og sine mange breer. Her finnes et unikt turterreng med oppmerkede stier/løyper både sommer og vinter som er tilknyttet DNTs nettverk.

De nærliggende stedene Eidsbugarden og Fondsbu ved Bygdin og Tyinholmen ved Tyin, er kjente serverings- og overnattingssteder med lange tradisjoner. Turister fra hele verden kom hit allerede tidlig på 1900-tallet for å oppleve denne fantastiske og mektige naturen. Her kan villmarksentusiastene virkelig få boltre seg.

Aktiviteter

Her finnes også et mangfoldig og variert jakt- og fisketerreng rett utenfor døra. Alt fra å søke lykken etter den store ørreten i Tyin til fjellauren i de mange småvannene og elvene. At en av Norges største lakseelver, Lærdalselva, ligger i nærheten, gjør mangfoldet komplett. Lærdal, som ligger 40 min. unna med bil, kan også tilby en 6-hulls golfbane som pga klima kan holde åpent inntil 9 måneder i året.

Området ligger langs stamvegen E 16 midtveis mellom Oslo og Bergen med ca. 25 mil til begge byene. Fergefri vei fra Bergen ved å følge E16 via Lærdalstunnelen. 

Nærliggende tettsteder er Lærdal og Årdal ved Sognefjorden i den ene retningen og Fagernes i den andre. Området har flere overnattingssteder og serveringsbedrifter. Butikk og bensinstasjon finnes også. I tillegg planlegges det etablering av flere servicefasiliteter i takt med øvrig destinasjonsutvikling.