Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen. Der har vi utdeling av utstyr og info om turen før vi kjører samlet i egne biler til Koldedalen (om ikke annet avtales).

Beskrivelse av ruta

Fra Koldedalsveien følger vi sti opp til venstre for elven som renner fra Urdadalsvannet. Elven steingår vi først når vi er ved vannet. Herfra blir det gradvis brattere mot breen. Stien vil også etterhvert bli skiftet ut med steingåing på moreneryggen under breen.

Vel oppe ved breen tar vi på oss breutstyr. Stegjern benyttes om isen er blå. Vi følger breen oppover. Etterhvert vil vi få Uraknatten 1954 moh rett imot. Etterhvert som vi nærmer oss Uraknatten dreier vi til venstre for å følge breen/snøen så langt som mulig opp til sadelen på baksiden av Uranostind.

Fra sadelen går vi opp uten breutstyr til toppen av Uranostind. Toppen er luftig med fantastisk utsikt.

Pris for føring sommeren 2024

Kr 1640,- per person

Minimum 3 personer eller kr 4920,- ved færre deltakere enn 3. Mange av datoene nederst på denne sida fylles opp, så ta kontakt med oss for booking så fort som mulig.

Max 8 personer per guide.

Utstyr

Sekk (anbefales min. 30 liter), fjellsko/fjellstøvler, varme og vindtette klær, lue og votter samt mat og drikke (gjerne termos) for en lang dag ute på tur i høyfjellet.

Du får utdelt breutstyr som hver enkelt må bære i sin egen sekk.

Når går turene?

Turene går hver dag i høysesong gjennom sommeren (tom. uke 33) og hovedsakelig fredag og lørdag siste del av sommeren/høsten.

Ta kontakt med oss om du ønsker å gå turen på andre tidspunkter. Normalt er turen fin å gå fra begynnelsen av juli til første uka i oktober.

Se kalender

Harde fakta

Tidsbruk
8-10 timer
Ferdighetsnivå
Normalt god form
Oppmøtested
Tyinholmen
Nedre aldersgrense
12 år
Pris
Fra kr 1 640,- per person