Randonee-kurs (2 dager)

Har du kjøpt randoutstyr eller planlegger å kjøpe? Da er dette randonee- og toppturkurset det riktige for deg. Her vil du lære om bruk av rando- og skredutsyr, sikker ferdsel på topptur samt teknikk både opp og ned. Hele kurset er praktisk lagt opp og vi kommer oss ut i fjellet så fort vi kan. Kurset foregår i små grupper på inntil 6 personer, dette sikrer et godt læringsmiljø. En lang dag ute i vinterfjellet kan være krevende og deltakerne vil få testet påkledning og annet utstyr i trygge omgivelser.

Tyin/filefjell grenser til den sørvestlige delen av Jotunheimen, på værskillet mellom øst og vest. Mye nedbør sammen med kalde vintre gir bedre snøforhold enn de mer snøfattige fjellene i øst. Langs veiene E16 og Fv53 har vi flere flotte fjell til toppturer med liten, eller ingen anmarsj. Tyin/Filefjell er variert og vi deler det inn i ulike områder som er beskrevet nedenfor. På kurset møtes vi hver dag på Tyin/Filefjell skisenter og kjører ut til dagens område. Dagens område, og turen vi velger der, avgjøres av vær- og føreforhold samt gruppens sammensetning.

Program

De fleste kurs settes opp i en helg med lørdag som dag 1 og søndag som dag 2.

Dag 1

9:30 - 10:00 - henting av leieutstyr i skishopen

10:00 - 10:30 - Ferdaråd: Kaffe og gjennomgang av dagens tur.

10:30 - 17:00 - Ut på tur!  Praktiske øvelser og lærende samtaler i fjellet.  Husk matpakke og termos for lunsj.

Dag 2

9:30 - 10:00 - Ferdaråd:  Kaffe og gjennomgang av dagens tur.

10:00 - 16:00 - Ut på tur!  Praktiske øvelser og lærende samtaler i fjellet, med vekt på deltakernes egne vurderinger.  Husk matpakke og termos for lunsj.

Leie av utstyr

Trenger du å leie ski, støvler eller skredutstyr så kan du gjøre det i skishopen på Tyin/Filefjell skisenter.  Gi beskjed ved booking så reserveres utstyr.

Skredkurs

Har du allerede en del erfaring med randotur anbefaler vi et skredkurs - les mer

DSC 0368 1

Her er en oversikt over rando-områdene på Tyin/Filefjell

Smeddalen

Ligger på vestsiden av Filefjell i Lærdal kommune og er et unikt toppturområde med mange muligheter for rutevalg med fokus på gode nedkjøringer. Smeddalen har lang sesong og kan ha skiføre fra desember til april/mai.

Galden - Tyinstølsnøe

Ligger på venstre side av Fv53 fra Tyin Panorama mot Årdal. Her kan vi velge mange forskjellige ruter både opp og ned. På en dag kan vi rekke flere turer og nedkjøringer i dette vakre området med Uranostind 2157 moh. i bakgrunnen. Dette området har lang sesong og snø fra desember til april/mai.

Finndalshorn

Lavereliggende område med mulighet for skogskjøring ned i dalen.  Nedkjøringer med flere varianter og vanskelighetsgrader. En av variantene kan vi ta deg med på guida tur ned i bygda, en knapp mil nedenfor alpinanlegget. Disse turene passer utmerket ved vindfulle dager høyere til fjells.

Skørsnøse-Stølsnøse

På solskinnsdager med puddersnø og utsikt over Jotunheimen er dette en av de store klassikerne på Tyin/Filefjell! Våre guider kan ta deg med på en virkelig høydare og flere nedkjøringer og topper i Norges flotteste natur. Varianter med både enklere og brattere nedkjøringer!

Pris kurs vinter 2022/2023

3490,- per person.

Ønsker du overnatting, spør etter pakketilbud med overnatting på Filefjellstuene (se lenger ned på siden).  Bor du på Filefjellstuene er det matservering i restaurant til kl. 21:00 og frokostservering på morgenen. Spør ved booking.

Transport til og fra Filefjellstuene til turstart skjer i egne biler om ikke annet er avtalt.

Booking, pakketilbud og info

Ønsker du pakketilbud med overnatting på Filefjellstuene?
Priseksempler:
4 personer+ i en rekkehytte to netter og kurs to dager, inkl. frokost: kr 4699,- per person
3 personer i en rekkehytte to netter og kurs to dager, inkl. frokost: kr 4799,- per person
2 personer i en rekkehytte to netter og kurs to dager, inkl. frokost: kr 5299,- per person

Oppgradering til HH-hytte, gi beskjed om det i booking, så får du tilbud.

Gi også også beskjed om du trenger å leie ski- og skredutstyr.

Klikk på grønn booking-forespørsel og fyll informasjon. Så tar vi kontakt med deg.

Eller send e-post til oss:
booking@tyinfilefjell.no (husk navn, postadr. og tlf. nr. ved booking)

Lengre dagsturer på Filefjell eller Jotunheimen

Fra slutten av mars og ut i mai setter vi også opp lengre dagsturer til Suletind/Sulefjell eller Bleia på Filefjell. Vi kan også kjøre Beltebil inn til Eidsbugarden eller ta bilen opp Tindevegen mellom Årdal og Turtagrø. Fra Eidsbugarden kan mellom annet Uranostind være et flott dagstur mål, men her finnes mange alternativ. Fra Tindevegen mellom Årdal og Turtagrø er blant annet klassikeren Lauvnostind et populært turalternativ som passer mange.

Tyin Aktiv sine guider har detaljkunnskap om føre og skredfare, og vil ta dere med dit det til enhver tid er finest å gå.

Tyin-Filefjell har flere muligheter og mange områder som egner seg godt for toppturer. Flere av oppleggene legges opp i kjent “haute-route” stil - med flere nedkjøringer på samme dag! 

Skreddersy for din gruppe?

For grupper og andre interesserte setter vi opp skreddersydde opplegg. Toppturopplevelser kan kombineres med andre aktiviteter, matservering og konferanse.

Spør ved booking eller ta direkte kontakt med Tyin Aktiv på tlf. 46 665 665 (Tyin Aktiv) eller post@tyinaktiv.no

For online booking av kurs
Klikk her

DATO TID HVA SKJER STED
Når arrangeres randoneekurs 2022/2023
07.jan 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
14.jan 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
21.jan 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
28.jan 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
04.feb 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
11.feb 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
18.feb 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
25.feb 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
04.mar 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
11.mar 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
18.mar 10:00 Randoneékurs to dager Skishop
25.mar 10:00 Randoneékurs to dager Skishop

Booking

Sjekk ledige datoer

Sender....