Hver dag transporterer vi deg ut på Kongevegen og henter deg på ettermiddagen.

Program dag for dag

Dag 0:

Ankomst til Filefjellstuene. Dere innlosjeres hos oss.

Dag 1 (Avstand inntil 30 km):

Sykkel: Vennis - Filefjellstuene

Vi transporterer dere ned til Vennis. Her kan dere velge startpunkt etter hvor langt dere ønsker å sykle. Hele strekningen fra østenden av Vangsmjøsa til Filefjellstuene er ca. 30 km. Men husk at det er motbakke  fra Øye til Filefjellstuene (ca. 10 km). Langs Vangsmjøsa sykler dere på fin grusvei hele veien (ca. 20 km). Fra Øye Stavkyrkje kan dere sykle opp til Strøndafjorden og følge den rundt på grusvei til Grihamar Milstein i Øvre Dalen. Fra Milsteinen kan en velge mellom å følge E16 opp til Tyinkrysset eller å sykle Kongevegen i skogen på motsatt side av dalen. Sistnevnte har grasdekke og terrengsykkel er nødvendig, men en kan også velge å trille sykkelen langs Kongevegen der den eventuelt blir for krevende. Strekningen fra Grihamar Milstein til Tyinkrysset er veldig trivelig og anbefales.

Dag 2 (Avstand Kyrkjestølen 11,7 km, Filefjellstuene 7,4 km):

Vi kjører dere til Kyrkjestølen hvor dere vandrer over fjellet til Maristuen. Hele dagen går dere på den originale Kongeveien fra 1793 som går rett frem over fjellet. Vi henter dere på avtalt tidspunkt på Maristuen og kjører dere tilbake til Filefjellstuene. Kan forlenges ved at en går rett fra Filefjellstuene om morgenen.

Dag 3 (Avstander: ca. 40 km fra Maristova og ca. 60 km fra Filefjellstuene - mye nedoverbakke og flate partier)

Sykkel: Maristova (alternativt Filefjellstuene) - Lærdal

Vi transporterer dere til Maristova. Om det er fint vær, kan det også være fint å sykle over Filefjell langs E16. Fra Maristova følger dere Kongevegen gjennom Honinganene på grus forbi en restaurert støl. Fra Honinganene triller dere videre nedover på gammel E16 til Borlaug før det flater ut og dere sykler gjennom Steinklepp og Borgund, Borgund Stavkyrkje og ned til Seltun.  Hele tiden på den gamle E16 eller gangvei. Gammel E16 følger traseen av veien fra 1870 og til dels Kongeveien 1793. Herfra sykler dere på Gangvei til Bjørkum og krysser elva på bru der. Følg så sideveiene gjennom trivelig landskap i Lærdal til Tønjum hvor en krysser i elva på ny og følger sideveien på motsatt side av dalen helt ned til Lærdal. Det anbafales å ta en vandring i Gamle Lærdalsøyri. Vi henter dere i Lærdalsøyri og kjører dere tilbake til Filefjellstuene.

Dag 4 (Vindhella 2,7 km, Sverrestigen 1,9 km, Øygardsvegen 2,6 km, Galdane 4,4 km):

Vi kjører dere ned til Borgund stavkyrkje. Ta gjerne en omvisning i stavkirka, henvend dere til besøkssenteret (ikke inkl.). Turen starter rett ved kirka og går over Vindhella, det er her de oppmurte hårnålssvingene man ser på bilder fra Kongevegen befinner seg. I enden av Vindhella kan en velge å gå tilbake langs Sverrestigen tilbake til Borgund Stavkyrkje, eller gå videre nedover Øygardsvegen og strekningen Galdane og besøke den restaurerte husmansplassen Galdane.  Vi henter dere igjen ved Stavkirka eller ved Seltun (enden av Galdane) etter avtale. Velger du Vindhella - Sverrestigen så blir det 4,6 km, Vindhella, Øygardsvegen og Galdane blir 10,7 km.

Dag 5:
Utsjekk og avreise

For detaljerte turbeskrivelser og kart, følg lenken nedenfor.

Visit Kongevegen