På denne turen tar vi deg med ut på de autentiske delene av den kjente strekningen.

Program dag for dag

Dag 0:
Ankomst til Filefjellstuene. Dere innlosjeres hos oss.

Dag 1 (Øye stavkyrkje - Filefjellstuene 12,3 km, Kvamskleiva 4,7 km):

Øye Stavkyrkje - Filefjellstuene er den lengste autentiske strekningen langs Kongevegen og går i flott kulturlandskap fra Vangsmjøsa opp til Filefjell, fra fjellgårder til stølslandskap. Denne dagen kan forlenges ved at en blir kjørt til starten av Kvamskleiva og går denne. Etter Kvamskleiva tar en rutebuss (vi hjelper deg med busstider) videre til Øye Stavkyrkje og går så til Filefjellstuene.

Dag 2 (Avstand Kyrkjestølen 11,7 km, Filefjellstuene 7,4 km):

Vi kjører dere til Kyrkjestølen hvor dere vandrer over fjellet til Maristuen. Hele dagen går dere på den originale Kongeveien fra 1793 som går rett frem over fjellet. Vi henter dere på avtalt tidspunkt på Maristuen og kjører dere tilbake til Filefjellstuene. Kan forlenges ved at en går rett fra Filefjellstuene om morgenen.

Dag 3 (Vindhella 2,7 km, Sverrestigen 1,9 km, Øygardsvegen 2,6 km, Galdane 4,4 km):

Vi kjører dere ned til Borgund stavkyrkje. Ta gjerne en omvisning i stavkirka, henvend dere til besøkssenteret (ikke inkl.). Turen starter rett ved kirka og går over Vindhella, det er her de oppmurte hårnålssvingene man ser på bilder fra Kongevegen befinner seg. I enden av Vindhella kan en velge å gå tilbake langs Sverrestigen tilbake til Borgund Stavkyrkje, eller gå videre nedover Øygardsvegen og strekningen Galdane og besøke den restaurerte husmansplassen Galdane.  Vi henter dere igjen ved Stavkirka eller ved Seltun (enden av Galdane) etter avtale. Velger du Vindhella - Sverrestigen så blir det 4,6 km, Vindhella, Øygardsvegen og Galdane blir 10,7 km.

Avreise Filefjellstuene etter dagens vandring eller legg til flere overnattinger.

For detaljerte turbeskrivelser og kart, følg lenken nedenfor.

Visit Kongevegen