På denne turen tar vi deg med ut på de mest kjente strekningene som fjellstrekningen over Filefjell, Vindhella og Galdane.

Program dag for dag

Dag 0

Ankomst til Filefjellstuene. Dere innlosjeres hos oss.

Dag 1 (Avstand Kyrkjestølen 11,7 km, Filefjellstuene 18 km)

Vi kjører dere til Kyrkjestølen hvor dere vandrer over fjellet til Maristuen. Hele dagen går dere på den originale Kongeveien fra 1793 som går rett frem over fjellet. Vi henter dere på avtalt tidspunkt på Maristuen og kjører dere tilbake til Filefjellstuene. Kan forlenges ved at en går rett fra Filefjellstuene om morgenen.

Dag 2 (Vindhella 2,7 km, Sverrestigen 1,9 km, Øygardsvegen 2,6 km, Galdane 4,4 km)

Vi kjører dere ned til Borgund stavkyrkje. Ta gjerne en omvisning i stavkirka, henvend dere til besøkssenteret (ikke inkl.). Turen starter rett ved kirka og går over Vindhella, det er her de oppmurte hårnålssvingene man ser på bilder fra Kongevegen befinner seg. I enden av Vindhella kan en velge å gå tilbake langs Sverrestigen tilbake til Borgund Stavkyrkje, eller gå videre nedover Øygardsvegen og strekningen Galdane og besøke den restaurerte husmansplassen Galdane.  Vi henter dere igjen ved Stavkirka eller ved Seltun (enden av Galdane) etter avtale. Velger du Vindhella - Sverrestigen så blir det 4,6 km, Vindhella, Øygardsvegen og Galdane blir 10,7 km.

Avreise Filefjellstuene etter dagens vandring eller legg til flere overnattinger.

For detaljerte turbeskrivelser og kart, følg lenken nedenfor.

Visit Kongevegen